Увага коронавірус!!!

Групи ризику щодо розвитку ускладнень:

  1. Тяжкі хронічні захворювання легень і серцево-судинної системи
  2. Ниркова недостатність
  3. Імуносупресивні стани (первинний і вторинний імунодефіцити)
  4. Тяжкі алергічні захворювання або стани
  5. Аутоімунні захворювання;
  6. З симптомами, що характеризують середньо-тяжкий і тяжкий перебіг, як-от:
    • ядуха
    • утруднене дихання
    • збільшення частоти дихальних рухів більше фізіологічної норми
    • кровохаркання
    • шлунково-кишкові симптоми (нудота, блювання, діарея)
    • зміни психічного стану (сплутаність свідомості, загальмованість)
Рекомендації з догляду за пацієнтом з COVID-19 в домашніх умовах
1. Розмістіть пацієнта у добре провітрюваному приміщенні.
2. Обмежте кількість осіб, які проводять догляд за пацієнтом. Слід призначити одну особу, яка не належить до категорії ризику розвитку ускладнень.
NB!Відвідувати хворого заборонено!
3. Роз’ясніть, що члени домогосподарств мають перебувати в окремій кімнаті або на відстані не меншій ніж метр від пацієнта.
Виняток!Матері з підозрою на коронавірус можна годувати дитину грудьми. У разі контакту з дитиною вона має одягати медичну/хірургічну маску і ретельно дотримуватися гігієни рук.
4. Обмежте рух пацієнта та мінімізуйте загальний простір. Переконайтесь, що загальні приміщення — кухня, ванна кімната — добре провітрюються: тримайте вікна відкритими.
5. Знайте, що особа, яка доглядає за пацієнтом та перебуває в одній кімнаті з ним, повинна:
  • носити медичну/хірургічну маску, що щільно прилягає до обличчя
  • не торкатися до маски
  • змінити маску, якщо та стане вологою або забрудниться
  • використовувати лише одноразові маски
  • провестипрактику гігієни рук(миття з милом і водою або обробка спиртовмісним антисептиком) після зняття маски
6. Мийте руки милом і водою:
  • після будь-яких контактів із хворим або його найближчим оточенням
  • до і після приготування їжі, перед вживанням їжі
  • після відвідування туалету
  • кожного разу, коли руки видимо забруднені
NB!Якщо руки видимо чисті, використовуйте для гігієни рук спиртовмісний антисептик.
7. Використовуйте одноразові паперові рушники для висушування рук після миття.
Забезпечте кожного члена домогосподарства індивідуальним тканинним рушником, якщо немає паперових рушників. Замінюйте тканинні рушники, тільки-но вони стануть вологими.
8. Дотримуйтеся респіраторної гігієни і етикету кашлю: прикривайте рот і ніс під час кашлю або чхання за допомогою одноразових паперових серветок, тканинних серветок (перед повторним використанням їх слід випрати). Якщо немає серветок — чхайте і кашляйте в згин ліктя. Після кожного акту кашлю або чхання проведіть практику гігієни рук
Кiлькiсть переглядiв: 218

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.